Parmentier de Trumfes amb bolets 

Racions: 4.

Ingredients:

  • 500g de trumfes de Cerdanya
  • 300g bolets (opció bolets secs del Tupí de Cerdanya)
  • 100g formatge de Cerdanya ratllat
  • 15g Mantega
  • 75 ml de llet calenta (tant pot ser de l'Esquella com de Ca l'Alzina)
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació:

1. Preescalfar el Forn a 170 ºC.
2. Pelar les patates i posar-les a bullir
3. Un cop cuites les passem per un passapuré o una batedora
4. Afegir la mantega, la llet, la sal i el pebre. Batre fins a aconseguir una crema ben espessa.
5. Un cop tinguem els bolets nets, els passarem per la paella amb un gra d'all
6. Enfornar-ho tot durant 20 minuts

Muntatge:
A la base de la Font pel forn, hi col·locarem els bolets, a sobre el puré de patata, i per últim ho cobrirem amb el formatge ratllat.Podem substituir els bolets per pop, carn picada o el que més us agradi, li podeu posar una mica d'oli picant per sobre a l'hora de servir-ho.

Pot ser un plat principal o bé un acompanyament.

Recepta preparada per la Cristina del BOH.


Pollastre amb Cervesa Lybica 

  • Ingredients:

8 cuixetes de pollastre, 1 ceba, 1 cervesa Lybica, 1 grapat d'ametlles o avellanes, 1 gra d'all, 1 pastanaga, Julivert, 2 galetes, Sal, Oli, Pebre negre, 650 g Tomàquet triturat

  • Preparació:
  1. Salpebrem les cuixes i després les daurem en una cassola amb oli calent. Les reservem.
  2. A la mateixa cassola, fem el sofregit amb la ceba picada, la pastanaga tallada a daus i el tomàquet triturat. Podem afegir una mica de sucre per reduir l'acidesa.
  3. Un cop fet el sofregit, tornem a posar les cuixes a la cassola i les barregem. Afegim la cervesa i ho deixem una estona fins que s'evapori.
  4. Finalment, farem la picada amb els fruits secs, l'all, el julivert i les galetes; posem una mica d'aigua i ho afegim a la cassola.
  5. Deixar coure uns 5 minuts

Aquest plat jo l'acompanyo amb pa negre.

Recepta preparada per la Cristina del BOH


Batuts amb Gratacool 

4 Racions. Ingredients:

  • 500 g de maduixes
  • 200g de llet de l'Esquella o Ca l'Alzina
  • 4 iogurts de l'Esquella o Ca l'Alzina
  • 75 g de sucre
  • 1/2 canonet de vainilla
  • 1 culleradeta d'aigua 
  • 30g de Gratacool VitC

Preparació:

  1. Renteu les maduixes i talleu-ne la tija. Feu-les a trossets i reserveu-les.
  2. En una paella a foc molt lent, foneu el sucre amb la vainilla i una culleradeta d'aigua; deixeu-ho coure 5 min. Apagueu el foc i deixeu que l'almívar es refredi lleugerament.
  3. Quan l'almívar gairebé estigui fred, aboqueu-lo sobre les maduixes i deixeu-ho reposar 20 min.
  4. Poseu tots els ingredients a la batedora i tritureu bé fins aconseguir la textura desitjada.

Us plantejo un batut molt saludable ja que hi afegim Gratacool vitC un superaliment antiviral natural més eficaç i més fàcil d'assimilar respecte a la vitC sintètica.

El fruit del roser silvestre és dels fruits que tenen major concentració de vitC natural del món. La vitC estimula la producció i funció dels glòbuls blancs i els protegeix de ser oxidats. Augmenta els nivells d'interferons inhibint la replicació dels virus.

Aquest batut es pot fer de la fruita que més us agradi, ara com és temps de maduixes és un bon moment per fer-lo. S'ha de tenir en compte que la fruita escollida sigui carnosa per tal que la consistència del batut sigui l'adequada.

Recepta preparada per la Cristina del BOH 

Hamburguesa de vedella a l'estil Boh

  • 1 Racions
  • Ingredients:
    1 Panet de Viena del forn Pous
    1 hamburguesa d'Ecopyrene de vedella eco
    1 Enciam o Ruca per la base
    1 Disc de tomàquet
    50 g xampinyons saltats
    1 cullerada de maionesa per untar el pa
    1 ou de Cal Grauet
    1 gra d'all
    Julivert
  • Patates de Can Mallol per acompanyar

1- Un cop nets els xampinyons, saltegeu-los a la paella amb l'all i el julivert picat
2- Feu l'hamburguesa a la paella, jo no hi acostumo a tirar oli, ja que el mateix greix es desfà i fa la funció i és més sa.
3- Unteu el pa amb la maionesa, les dues cares

4- Munteu l'hamburguesa de la següent manera:

• Agafeu el cul del panet i poseu l'enciam o la ruca ( jo prefereixo ruca)
• A sobre el tomàquet
• Hamburguesa
• Xampinyons
• Ou
• Barret del pa.

A mi m'agrada que el pa tingui una mica de temperatura, per tant us recomano que ho poseu tot al forn, prèviament calent, 3 minuts.Si us agrada el picant podeu saltejar els xampinyons amb "guindilla" o unes gotes de tabasc. Per acompanyar aquest plat podeu fer unes patates fregides o una amanideta.

Recepta preparada per la Cristina del BOH

FONDUE AMB PA DE PAGÈS 

 4 Racions 

  • Ingredients: 1 Pa de pagès de quilo del Forn Pous i d'en Jordi, 250 g de ceba (agafeu-la dolça que no piqui massa), 300 g maionesa sicòpsida,  250 g de Formatge de cabra sec de Cerdanya i 250 g Pasta Filada de l'Esquella o de pasta premsada cuita, pebre mòlt, paper d'alumini per embolicar el pa. 
  • Preparació: Posar el forn a 180 Cº 

1- Piqueu la ceba molt petita 

2- Talleu els formatges a daus petits 

3- Barrejar la ceba, els formatges, la maionesa i el pebre fins que quedi tot ben homogeni 

4- Tallem la part superior del pa com si fos una tapa i buidem la molla de dins, com si féssim una cassola. 

5- Omplim el pa amb la barreja i el tapem 

6- Emboliquem el pa amb el paper d'alumini 

7- Enfornem el pa 1h a 180C 

  • Es menja trencant el mateix pa de pagès fent-lo servir com si fos una cullera. T'aconsello un vi blanc floral i suau per acompanyar. 

Recepta preparada per la Cristina del BOH.

OUS GRATINATS 

4 Racions. Ingredients: 

6 ous frescos ecològics de Cal Grauet,  25 g mantega,   35 g   formatge ratllat (opcional, podeu fer servir formatge de cabra), Salsa beixamel: ½ L de llet de la Cerdanya,  2 cullerades de farina Pous, 25 g de mantega 

Poseu el forn a 180 Cº 

Salsa beixamel: 

1- En un cassó es desfà la mantega, s'hi afegeix la farina i es barreja tot ben barrejat, si teniu unes barilles millor. 

2- Afegiu la llet a poc a poc sense deixar de remenar per tal que no es facin grumolls 

3- Afegiu la sal i sense deixar de remenar durant uns 20 minuts fins que agafi consistència, ha de quedar com una crema fina. 

4- Opcional: afegiu un polsim de nou moscada. 

Preparació: 

1- S'han de bullir els ous durant 12 min. 

2- Un cop freds peleu-los i talleu-los a discs 

3- Untar la safata amb la mantega 

4- Col·locar els ous a la safata d'anar al forn 

5- Cobriu-los amb la beixamel 6- Espargiu el formatge ratllat i la mantega per sobre Enfornar uns 20 minuts (depèn del forn). 

El truc és treure la safata quan vegis que queda tot durat o una mica torradet. 

A casa sempre fèiem aquesta recepta els caps de setmana. M'encantaven!!

Recepta preparada per la Cristina del BOH.   


OUS AL PLAT AMB PÈSOLS I TOMÀQUET 

4 Racions. Ingredients:

4 ous frescos ecològics de Cal Grauet

16 cullerades de tomàquet triturat de l'hort amb temporada o de conserva
3 cullerades d'herbes aromàtiques, orenga, alfàbrega, romaní i pebre negre
2 cullerades de pols de bolets (opcional)
200 g de pèsols (també poden ser pèsols negres) cuits frescos amb temporada o de conserva.  
4 cullerades de formatge ratllat
4 culleradetes de mantega

1-Poseu el forn a 190C

Escalfeu els plats de fang o cassoletes individuals. Han de ser recipients que puguin anar al forn

  • Preparar la salsa de tomàquet:

En una paella féu un sofregit de tomàquet amb oli i espècies.

3-Afegiu una mica de mantega al fons de les cassoletes

4-Repartiu els ingredients a les cassoletes, la salsa de tomàquet; al mig l'ou i als costats els pèsols.

5-Tot seguit, repartiu-hi la cullerada de pols de cep i poseu-ho a la zona mitjana del forn durant 5-7 minuts a 190ºC, fins que la clara hagi quallat amb el rovell encara tou.

6- Dos minuts abans d'acabar-ho de coure, espolseu el formatge ratllat pel damunt de l'ou i torne-ho a enfornat els 2 minuts que restants.

Si li voleu donar una mica més de potència al plat li podeu afegir xoriç picant, una mica de botifarra negre o bé una mica de pols de cayena.

Aquest plat es pot acompanyar d'una bona amanida.

Recepta preparada per la Cristina del BOH.  

RECEPTA CUIXA DE XAI O CABRIT AL FORN AMB SALSA DE SOJA (4 Racions)   Recepta preparada per la Cristina del BOH de Bellver

  • Ingredients: 1 Cuixa de xai o 2 de cabrit 
  • Per la Salsa: 10 branques de menta 3 cullerades de salsa de soja 3 cullerades d'oli d'oliva extraverge. També podeu fer servir oli de coco si voleu un punt més exòtic 3 cullerades de salsa Worcestershire (de Lea and Perrins surt bona) 2 cullerades de salsa de mostassa 2 grans d'all 1 litre d'Aigua Gingebre ratllat.
  • COM ES PREPARA? 

Reserveu-la durant 30 minuts perquè quedi tot ben macerat. Mida de la cullera: Sopera 

1-Poseu el forn a 180C 

2- Preparar la salsa: Talleu els grans d'all a làmines Separeu les fulles de menta de la tija. Reserveu-ne la meitat per emplatar. Piqueu ben petites les fulles. Barregeu tots els ingredients. No cal batedora ni cap robot, amb una forquilla i com si batéssiu uns ous per fer una truita barregeu tots els ingredients. 

3- Salpebreu la cuixa que hàgiu triat. 

4- Poseu en una safata per anar al forn la cuixa, l'aigua i per sobre la salsa. 

5- Enfornar durant 2h. Vigileu, no us quedeu sense aigua a la safata, ja que fa que la cuixa no quedi seca. Doneu la volta a la cuixa perque quedi ben cruixent per ambdues parts. 

A mi m'agrada acompanyar la cuixa de Xai o Cabrit amb un puré de patates, també el pots acompanyar amb arròs blanc passat per la paella amb uns allets o unes verduretes al vapor. Ah! I normalment reservo una mica de salsa per emplatar juntament amb les fulles de menta picades. 

BOH: Plaça de Sant Roc, 17, 25720 Bellver de Cerdanya   Telf: 973 510 174.